Bessengelei van rode en blauwe bessen met vanilleroom
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g aalbessen
5 blaadjes gelatine
50 g witte basterd suiker
1 dl zoete witte wijn
200 g blauwe bessen
1,25 dl room
1 el poedersuiker
1 zakje vanille suiker
Bereiden
- Was en rits de aalbessen.
- Doe de aalbessen in een pan met 1 dl water.
- Kook ze ca. 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Week de gelatine ca. 5 minuten in ruim koud water.
- Laat de aalbessen in een zeef boven een kom uitlekken.
- Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in het nog hete sap.
- Los de basterdsuiker ook al roerende op in het sap.
- Roer de wijn erdoor en laat dit mengsel in een bak met ijskoud water in ca. 10 minuten lobbig worden.
- Was de blauwe bessen en dep ze droog met keukenpapier.
- Schep de aal- en blauwe bessen door de aalbessengelei en verdeel de gelei over puddingvormpjes.
- Laat de gelei in de koelkast in ca. 1 uur opstijven.
- Klop de slagroom half stijf met de poedersuiker en vanillesuiker.
- Stort de gelei op een bord en schep de slagroom ernaast.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Chocoladetruffels
Sinaasappeltaart met witte chocolade
Indiaas mangodessert
Pecannotenijs met vanillesabayon
Hasseltse flensjes